Izolacija fasade za cenejše ogrevanje doma

V preteklosti je bila gradnja hiš dosti bolj svobodna in brez omejitev ter nešteto pravil in zakonov, ki jih je bilo potrebno dosledno upoštevati. Izolacija fasade je bila v tistih časih prej luksuz kot del standardnega postopka. Ljudje so kurili pretežno na peči na drva, ki so oddajale ogromno toplote, zato ni bilo takšne potrebe po dobri izolaciji hiš.

Z današnjim pogledom na ekološko osveščenost pa smo primorani upoštevati tudi ta vidik in poskrbeti, da je izolacija fasade narejena kakovostno in tudi vizualno dovršeno, saj je videz oziroma imidž skorajda postal vodilo sodobne družbe. Kakovostne primerke najdete na https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/izolacija-fasade/.

Prepuščanje toplote skozi stene lahko pomeni velike izgube

Splošno pravilo velja, da se topel zrak dviga in hladen zrak spušča, kar pomeni da je izolacija stropov in strehe izjemno pomembna za uravnavanje in preprečevanje izgub toplote. Kljub temu pa to ne pomeni, da je izolacija fasade manj pomembna, saj stene načeloma predstavljajo izjemno veliko površino, skozi katero lahko izgubljamo ogromno toplote pozimi, hkrati pa bo ogromno vročine tudi vstopalo v hišo v najbolj vročih mesecih.

izolacija fasade libela

Izolacija fasade ima zato tudi izjemno velik pomen za poletne mesece in prihranke pri hlajenju prostorov s klimatsko napravo, saj bo učinkovito zadržala topel zrak zunaj in preprečila ogrevanje sten ter posledično ogrevanje prostorov v hiši. Če boste torej poskrbeli, da bo izolacija fasade kakovostna, boste prihranili tako poleti kot pozimi pa še prijetnejše bo bivanje v hiši.

Izolacija fasade naj vsebuje kakovostne material za boljšo izolacijo

Vsak pravi, naj ima kvaliteta vedno prednost pred ceno, saj se lahko zgrešen nakup pri cenenem materialu kaj hitro spremeni v mnogo dražje stroške ogrevanja in hlajenja hiše. Morda boste na začetku prihranili nekaj denarja pri nakupu, a izolacija fasade je postopek, ki mora zdržati izjemno dolgo, saj se to ne dela vsako leto.

In če pomislite, da boste pri nakupu morda prihranili nekaj procentov pri ceni, a boste nato letno za ogrevanje in hlajenje porabili občutno več energije in posledično denarja, boste na koncu na slabše. Zato mora izolacija fasade vsebovati res kakovostne materiale.

Sorodne objave

Dodaj odgovor