Kvalitetni pogradi za otroke za varno udobje

Ob besedi pograd se velikokrat spomnimo na kmečko kuhinjo, peč, štedilnik na drva in na ozka vrata, ki vodijo v sobo, kjer se nahajajo pogradi za otroke. Preteklost oživi, a tudi tukaj so stvari šle naprej, kar lahko tudi zasledimo na spletu: https://www.salonpohistva.si/pogradi. Pogradi za otroke ali kogarkoli so postelje, ki združujejo dve postelji eno nad drugo.

Danes so narejeni iz masivnega lesa in jih je mogoče predelati tudi v varen igralni prostor. Morajo biti varni in kvalitetno izdelani. Sami posteljni okvirji imajo navadno stranice nadstandardne debeline, da prenesejo višjo obremenitev. Stopnice do zgornje postelje morajo biti dovolj široke in stabilne za varno vzpenjanje in sestop.

Zakaj in kako se izberejo pravi pogradi za otroke?

Namenjeni so predvsem družinam z več otroki tudi s tem namenom, da se prihrani prostor v otroški sobi. Ker je ena postelja nameščena nad drugo, mora biti tukaj predvsem zagotovljena varnost s tem, da se izbere pograd iz kvalitetnega masivnega lesa s primerno ograjico in višino ležišča, ki naj ne presega 16 cm, tako da ostane še dovolj višine ograjice.

pogradi

Pogradi za otroke naj imajo tudi stopnice, ki so dovolj široke za varen vzpon in sestop otroka z višje ležeče postelje. Vsekakor pa je dobro razmišljati, da se da predelati ali razširiti tudi v varen igralni prostor, da se sam prostor karseda najbolje izkoristi.

Kaj je pomembno imeti v mislih ob nakupu?

Ljudje smo različni in vsak od nas ima svoj okus in so mu različne stvari prijetne ali neprijetne na pogled. Najprej je pomembno to, da se napotimo v trgovino oziroma salon pohištva s pogradi za otroke, kjer je na razpolago široka izbira. Zakaj tako? Ob nakupu je namreč zelo pomembno, da upoštevamo velikost in arhitekturno zasnovo otroške sobe, kamor ga bomo postavili.

Pri tem so pomembne tudi barve, saj je za otroke zelo dobro, da je v sobi več različnih barv in kontrastov za optimalen razvoj vida. To velikokrat ni lahka izbira. Pogradi za otroke naj vsebujejo tudi ekonomski pogled. Otroci hitro rastejo in je tako smotrno izbrati barve in motive, ki bodo primerne za otroka tudi še v najstniški dobi.

Sorodne objave

Dodaj odgovor