Poskrbite za zaščito lesa zunaj

Vsak, ki se je kadarkoli kakorkoli ukvarjal z lesom, ki je bil izpostavljen zunanjim vplivom, ve, da je sicer nek premaz povsem enostavno nanesti na les, vendar pa je potrebno tudi hitro obnavljanje, ki je velikokrat neučinkovito. Pa niti ni treba imeti veliko izkušenj, dovolj je le kakšna deska, da že veste, kaj se dogaja.

Zato je zaščita lesa zunaj bistveno bolj zahtevna, kot se zdi na prvi pogled. Zaščita lesa se večinoma pri ljudeh začne na povsem enostaven način, torej da ga premažejo z najbolj razširjenim in uporabljenim premazom, vendar pa vedite, da je to sicer vse v redu, vendar pa se zavedajte, da boste to počeli vsako leto. Seveda je treba pred nanosom novega sloja zbrusiti vsaj nekoliko stari sloj, nato pa šele lahko začnete z nanašanjem novega sloja. Je pa res, da lahko ta postopek ponovite le nekajkrat, nato pa boste morali povsem zbrusiti vse sloje, kar pa tudi slučajno ni enostavno. Zato vam predlagam, da se zaščita lesa zunaj na povsem drugačen način, to je s posebnimi premazi, ki se danes tudi že dobijo.

Če želite, da bo zaščita lesa res vrhunska, da se vam ne bo treba ukvarjati z obnavljanjem, potem je najboljša zaščita lesa vsekakor pripravek voska na vodni osnovi. Le – ta namreč povsem prepreči prodor vode in vlage v les, hkrati pa je tudi boljši od olja, ki se spere in je prav tako treba postopek ponavljati. Na ta način tudi bistveno podaljšamo življenjsko dobo lesa, kar pa je tudi izredno pomembno.

Sorodne objave

Dodaj odgovor