Ohranite površine s kakovostnimi premazi za les

Premazi za les so namenjeni enostavni ter učinkoviti zaščiti lesenih površine lesa ter različnih lesenih izdelkov. Načeloma jih lahko uporabljamo tako za notranje kot za zunanje predmete iz lesa. Morda niste vedeli, da je eno od podjetij, ki se na našem trgu ukvarja s premazi za les Silvaprodukt. Gre za strokovnjake na področju zaščite lesa z dolgoletno tradicijo, ki jim lahko brez težav zaupate, ko gre za nakup tovrstnih izdelkov. V nadaljevanju tega članka si poglejmo nekaj nasvetov kako in kdaj je primerno, da zaščitimo lesene površine, ki nas obdajajo.

 

Zakaj je zaupanja vreden ponudnik s premazi za les Silvaprodukt?

silvaprodukt

Omenjeno podjetje je gotovo vredno vašega zaupanja, saj kakovost dokazuje s številnimi referencami, ki si jih lahko ogledate na njihovi spletni strani. Med njimi so številni javni projekti, kot so denimo mostovi in brvi, klopce v mestnih parkih, otroška igrala, bivaki, kozolci in celo javni vrtec. Svoje delo so več kot odlično opravili tudi na nekaterih privatnih objektih. Z njihovimi premazi za les lahko zaščitite na primer okna različnih velikosti, zunanji in notranja vrata, vrtne ali balkonske ograje, fasadne obloge, vrtne garniture ali celo napušče. Les se bo po premazu obarval v želeni odtenek, hkrati pa bo tudi zaščiten pred sivenjem. Ob tem je pomembno, da lak ne prekrije teksture lesa in tako ohrani njegovo estetsko podobo.

 

Kako lahko še dodatno zaščitimo les?

premazi za les lazura b

Seveda pa premazi za les niso edini način za zaščito površin in predmetov. Poleg tega njihovo kakovost ohranjamo tudi tako, da pred postavitvijo objektov določene podrobnosti dobro premislimo.  Pri načrtovanju lesenega objekta, ki je namenjen uporabi na prostem, je potrebno zagotoviti, da voda po padavinah čim prej odteče. Tako bomo površine zaščitili pred nevarno vlago, ki je velik sovražnik lesa, saj lahko spodbudi okužbo z glivami in je tako odgovorna za posledično trohnenje lesa. Pri tem seveda pomembno vlogo odigra tudi izbira vrste lesa.

Sorodne objave

Dodaj odgovor