Dekorativni kamen: naravna estetika

Nekoč je kamen veljal za glavni gradbeni material, ki je prepričal s svojimi številnimi prednostmi, saj gre za izjemno trden in odporen material. Edinstven pa je predvsem zaradi svoje naravne estetike, zaradi katere je v današnjih sodobnih časih prevzel predvsem dekorativno vlogo. Dekorativni kamen v bivalni prostor vrača brezčasnost in veličino.

pietra dekorativni kamen

Nekaj čudovitih vzorcev dekorativnega kamna si lahko ogledate na spletni strani: https://www.pietraproject.si/dekorativni-kamen. Naravni dekorativni kamen je obdelan z veliko pozornostjo in z uporabo najsodobnejših tehnoloških postopkov, pri tem pa ohranja pridih umetniške ustvarjalnosti. Med postopkom oblikovanja kamnin na kamen vplivajo naravni procesi, zato je vsak tak izdelek unikaten.

Barvit dekorativni kamen za talne in stenske obloge

Naravni procesi, ki potekajo med postopkom oblikovanja kamnin, so odgovorni za nastanek mnogih barvnih nians in različnih neponovljivih vzorcev, ki se izrišejo na posameznem elementu. Visokokakovosten dekorativni kamen se lahko uporablja za talne ali stenske obloge, ki lahko s svojimi raznovrstnimi barvnimi odtenki in različnimi načini obdelave ustvarijo pomirjujoč in sproščujoč bivalni prostor. Pri svoji izbiri lahko sledite najsodobnejšim trendom ali pa ostanete zvesti klasiki.

dekorativni kamen

Najbolj pogosta struktura talnih in stenskih oblog je mozaik, ki ga tvorijo posamezne kalibrirane plošče različnih velikosti. Te so sestavljene iz posameznih kamenčkov, ki so pritrjeni na mrežico. Tak dekorativni kamen s posebnimi kamnitimi mozaiki doda naraven pridih prostoru, istočasno pa poskrbi za izjemen estetski učinek.

Dekorativni kamen in njegova uporabnost

Zaradi svojih značilnosti kamniti elementi prinesejo v prostor bližino narave. Zanje je značilna tudi poroznost, zaradi katere toplota hitreje prehaja preko stene, bolje pa se prenaša tudi zvok v prostoru, ki ga struktura kamna absorbira in s tem zmanjša odmev. Obloge so lahko zunanje ali notranje. Za zunanje obloge so primernejši drobnejši vzorci, in sicer za površine, ki niso tako zelo izpostavljene vremenskim vplivom.

Ker je dekorativni kamen naravni material, se bosta sčasoma spreminjali njegova barva in struktura. Velika prednost pri tem pa je ta, da tako niti ena kamnita površina ne bo identična drugi, saj je vsaka zase neponovljiva in edinstvena.

Sorodne objave

Dodaj odgovor