Odvetnik za odškodnine: prva pomoč ob prometni nesreči

V primeru udeleženosti v prometni nesreči ste kot oškodovanec upravičeni do povrnitve odškodnine za v nesreči nastalo materialno škodo, kot je denimo poškodovano ali uničeno osebno vozilo. Redko kdo pa se zaveda, da mu kot udeležencu v prometni nesreči zavoljo pogostih telesnih in duševnih bolečin pripada tudi odškodnina za nematerialno oz. nepremoženjsko škodo. Dober odvetnik za odškodnine, strokovnjak na področju odškodninskega prava, vam bo pomagal pri pripravi odškodninskega zahtevka v primeru prometne nesreče ter poskrbel, da boste v primeru uveljavljanja odškodnine od zavarovalnice prejeli tako visoko odškodnino, kot vam pripada.

Na spletni strani https://www.op-petek.si/podrocja-dela/odskodnina-in-odskodninski-zahtevek/ preverite, na kaj biti pozorni v primeru prometne nesreče ter kdaj je odvetnik za odškodnine tisti, ki ga poklicati še preden pokličete policijo.

Kdaj ste upravičeni do denarne odškodnine?

Odškodnina vam pripada tedaj, kadar so po zakonu izpolnjene štiri temeljne predpostavke odškodninske odgovornosti, in sicer: škoda, protipravno in nezakonito ravnanje povzročitelja škode, vzročna zveza med protipravnim ravnanjem ter nastalo škodo in odgovornost tistega, ki je škodo povzročil.

odškodnine

Ker je poleg protipravnosti ravnanja običajno najtežje dokazati višino škode, ki jo je posameznik utrpel, vam pri uveljavljanju visoke in pravične odškodnine lahko pomaga izkušen odvetnik za odškodnine, ki ima na področju odškodninskega prava dolgoletne izkušnje ter odlično pozna odškodninsko zakonodajo.

Od prometnih nesreč do nesreč na delovnem mestu

Ker je zakonodaja na področju odškodnin preprostemu človeku pogosto nerazumljiva, je pomoč izkušenega pravnika pri uveljavljanju odškodnine pogosto ključnega pomena. Kdaj se nanj ljudje najpogosteje obračajo? Svojo pravico do odškodnine ljudje najpogosteje uveljavljajo v primeru prometnih nesreč, naj bo razlog nepravilna vožnja drugega voznika ali neustrezno vzdrževano cestišče.

Pogoste so tudi odškodnine v primeru nesreč na delovnih mestih ter javnih površinah, odvetnik za odškodnine pa vam do ustrezne odškodninske vsote lahko pomaga tudi v primeru nesreč med operacijami in drugimi zdravniškimi posegi, naj bo razlog zdravniška napaka ali neustrezna obravnava zdravnika.

Sorodne objave

Dodaj odgovor