Kje vse uporabljamo stiropor

Stiropor se lahko uporablja za več namenov, povsem odvisno od tega za kaj ga potrebujemo. Največkrat se zagotovo stiropor uporablja za izolacije hiš, se pravi pri fasadi in pa za zvočno izolacijo, ki se ravno tako potrebuje pri hišah. Potem pa so tu še različne vrste stiroporja, ki se uporabljajo za različne namene. Stiropor se uporablja pri poštnih pošiljkah, predvsem tistih, ki so iz takšnega materiala, ki se lahko zlomi.

Tukaj se po navadi v kartonasto škatlo vstavi izdelek in se okoli njega položi večje količine na majhne koščke pripravljenega stiroporja, ki potem skrbi za to, da se z izdelkom med transportom kaj ne zgodi. Potem se iz stiroporja naredijo tudi škatle, ki jih največkrat uporabljajo picerije, ki nudijo dostavo. To pa zato, ker kot že omenjeno je stiropor dober toplotni izolator in zato škatle iz stiroporja dobro zadržujejo toploto. Tako jih v picerijah potrebujejo za dostavo pic, ki potem dlje časa ostanejo vroče. Veliko ponudbo za stiropor vam nudi podjetje Stireks, ki ima  v ponudbi tako stiropor za fasade, kot tudi za tlake. Ponudba, ki jo imajo je zares velika in zagotovo lahko vsak najde tisto kar potrebuje pri njih.

Kot zanimivost pri stiroporju je dobro omeniti tudi to, da ga imajo kokoši zelo rade. Sam nevem zakaj ampak sem že videl, ko so mojstri izdelovali fasado in so pri tem rezali stiropor, kjer so kokoši kar planile na stiropor, ki jim je očitno zelo dober in zanimiv za kljuvanje.

Sorodne objave

Dodaj odgovor