Magnezij prispeva k zmanjševanju izčrpanosti

Pomemben mineral magnezij je zastopan v vsaki celici telesa in sodeluje v številnih encimskih procesih, ki vplivajo na različne funkcije.

Mnogim ljudem primanjkuje minerala v telesu, predvsem zato, ker ga s prehrano ne zaužijemo dovolj, na druge načine pa se mineral ne more sam producirati v telesu. Zato so na voljo prehranska dopolnila.

magnezij

Nekatera so izdelana umetno in vsebujejo sintetične okside in karbonate, spet druga pa vsebujejo naravni magnezij iz rastlinskih virov. Več o organskem viru minerala si lahko preberete na spletnem naslovu https://www.malinca.si/magnezij-iz-ekoloske-pridelave.html.

Ali je magnezij dovolj zastopan v telesu?

Večina ljudi se ne zaveda, da je magnezij premalo zastopan v telesu.  Na pomanjkanje vpliva neuravnotežena prehrana, ki ni dovolj bogata z mineralom in drugimi hranili, kronični stres ter drugi dejavniki, kot je na primer povečano izločanje znoja. Sicer pa imajo povečane potrebe športniki, nosečnice, starostniki in vegetarijanci.

Med bolj opazne znake pomanjkanje spadajo predvsem utrujenost, izčrpanost in boleče mišice po telesu. To občutijo ljudje, ki so športno aktivni, ali pa so veliko na nogah.

Katere funkcije opravlja magnezij?

Če smo izjemno utrujeni in izčrpani, pri čemer utrujenost ne mine s počitkom in sproščanjem, so prehranska dopolnila, ki vsebujejo magnezij, odlična rešitev, da spodbudimo procese v telesu in si povrnemo energijo in odpravimo utrujenost.

magnezij

Hkrati ima mineral pomembno vlogo tudi pri pravilni delitvi celic in sintezi beljakovinskih verig, zato dodajanje prehranskega dopolnila, ki vsebuje magnezij, pozitivno vpliva na delovanje živčnega sistema in normalno psihološko delovanje, pri čemer tudi ohranja zdrave zobe in kosti ter pomembno prispeva k delovanju mišično skeletnega sistema.

Sorodne objave

Dodaj odgovor