Fitnes kettlebell uteži iz jekla in lito železa

Učinkovit in med športniki izjemno priljubljen fitnes pripomoček, kot so kettlebell uteži, je namenjen efektivni vadbi, ki vam bo pomagala, da boste ostali v dobri kondiciji in ojačali oziroma okrepili moč mišic. Fitnes ročica za dvigovanje teže je priljubljena tudi zato, ker lahko trenirate kar v udobju vašega doma.

kettlebellSicer pa lahko izbirate med različnimi težami vse tja od dveh kilogramov do 32 kilogramov. Za efektivno fitnes vadbo lahko kupite več različnih kettlebell uteži, tako kar se tiče kilogramov kot uporabljenih materialov, kot je vinil, PVC, lito železo in jeklo. Več o izbiri ustrezne teže si lahko preberete na strani https://www.fitnesshop.si/kettlebell-utezi.

Tekmovalne kettlebell uteži iz jekla

Vadbene ročke za dvigovanje teže so lahko izdelane iz visokokakovostnega jekla in kot take so običajno namenjene profesionalnim športnikom, ki kettlebell uteži uporabljajo za priprave na športna tekmovanja. Ročaji so bolj pravokotne oblike ter njihov premer je manjši, saj profesionalci potrebujejo dober oprijem za večkratne ponovitve.

kettlebell utežiNa drugi strani so tekmovalne kettlebell uteži izdelane v enakih oblikah, kar zagotavlja, da so vsi dvigi oziroma gibi dvigov v ponovitvah enaki, ne glede na to, ali se povečuje teža fitnes opreme. Sicer pa so fitnes pripomočki označeni s svojo distinktivno barvo, da se že na pogled ve, koliko tehta ena krogla.

Kettlebell uteži iz litega železa z večjimi ročaji

Večina profesionalnih športnikov, ki se udeležujejo tekmovanj, se odloča za kettlebell uteži iz jekla. Vendar na drugi strani fitnes oprema za ročno dvigovanje, ki je izdelana iz litega železa, prinaša enake prednosti, vendar je cenovno ugodnejša zaradi uporabljenih materialov, pri čemer je lito železo tudi zelo trpežno in prevlečeno z materialom proti rjavenju in krušenju.

Ročaji iz litega železa so nekoliko večjih od tekmovalnih, zato so primerni za vse, ki imajo večje dlani ali roke. Poleg tega se lito železne kettlebell uteži povečujejo glede na težo. To pomeni, da večja kot je teža, večjo prostornino ima krogla, ki je na samem dnu izdelana iz gume.

Sorodne objave

Dodaj odgovor