Laminat je izjemno trpežna in estetska obloga

Marsikje ob vstopu v dom lahko na tleh vidite izjemno lep in kakovosten laminat. Tudi hoja po njem je izjemo prijetna. To dvoje pa še zdaleč ni edina prednost, s katero se tovrstna talna obloga ponaša.

Sicer pa je laminat narejen iz kompozitnega lesa. To pomeni, da je izdelan iz furnirja ali pa iz dolgih iveri, ki so ploščate oblike. Iveri so med seboj zlepljene z lepili, ki so vodoodporna. Materiali za laminat so praviloma dokaj ugodni. Tudi polaganje je veliko ugodnejše v primerjavi z drugimi vrstami talnih oblog, na primer v primerjavi s parketom.

Laminat je odlična konkurenca klasični vrsti paketa

laminatLaminat ima lahko zgornji sloj obogaten z izjemno živo strukturo. Ta v lesenem vzorcu vzbuja življenje. To uporabnik lahko ne samo vidi, ampak tudi v veliki meri občuti. Ravno zaradi tega je laminat postal izjemna konkurenca klasični vrsti parketa.

Ker je laminat narejen iz stisnjenega lesa, je posledično izjemno trpežna talna obloga. To pomeni tudi, da je odlično odporen na praske in ne nazadnje tudi na vlago. Ključna prednost laminata je tudi ta, da je izjemno preprost za vzdrževanje in čiščenje.

Laminat in parket

Ker imata obe talni oblogi, torej laminat in parket, izjemne prednosti, se včasih kupci težko odločijo za izbiro. Ravno zato je najbolje, da si pretehtate prav vse možnosti, ki vam jih ponujata. Ne nazadnje pa je pri izbiri talne obloge za vaš dom ali kateri koli drug objekt pomembna še cena.

Laminat je praviloma cenejši od parketa, zato se glede na to veliko uporabnikov odloči za laminat. Po drugi strani pa za marsikoga tudi cena ni ovira, zato sta obe talni oblogi pogosta izbira. Za ustrezno izbiro se boste morda najlaže pa tudi veliko hitreje odločili tako, da boste preverili tudi ključne slabosti, ki jih oblogi za tla vsebujeta.

Sorodne objave

Dodaj odgovor