Kvalitetna obnove strehe omeji porabo energije

Ali je obnova strehe eden izmed tistih projektov, ki jih načrtujete v bližnji prihodnosti? Gre za velik, vendar žal tudi nujen strošek, ki ga želite izvesti kar se da kakovostno, da se vam kasneje ne bo potrebno več ukvarjati s tem problemom. Hkrati pa seveda ne želite, da vas obnova strehe stane celo premoženje.

Zato smo vam v tem članku pripravili nekaj nasvetov na kaj je potrebno biti v pripravi na ta zahteven projekt še posebej pozoren. Seveda se je pri tem najbolje posvetovati z izkušenimi izvajalci, ki jim lahko zaupate, saj boste le na tak način prišli do rešitve, ki vas bo zadovoljila, hkrati pa ne boste obubožali.

Obnova strehe je pomembna za dobro izolacijo

Eden od ključnih, če ne najbolj pomembnih vidikov, ki jih morate upoštevati je izolacija. Obnova strehe namreč mora vključevati dobro izolacijsko rešitev, saj boste na tak način v prihodnosti lahko privarčevali izjemno veliko denarja. Verjetno se strinjate, da je veliko bolje, da vas obnova strehe stane nekoliko več, če to pomeni bistvene prihranke v naslednjih desetletjih. Znano je namreč, da skozi streho slabše kvalitete izpuhti zares veliko toplote energije. Za nižji račun za ogrevanje je tako prvovrstna izolacija najbolj pomembna.

Kaj lahko glede tega storite sami?

Če ste se odločili, da je obnova strehe nekaj kar lahko storite sami, brez pomoči strokovnjakov, potem vam svetujemo, da med streho in naslednjo plastjo pustite vsaj malo praznega prostora za zrak. Namreč, že sam zrak igra izjemno veliko vlogo pri najbolj osnovni termoizolaciji vaše hiše.

To denimo lahko storite tako, da na spodnji del lesenih nosilcev strehe, ki jim v gradbenem žargonu radi rečemo tudi špirovce, pritrdi lesene plošče. Seveda to ni najbolj idealen način, je pa vsekakor veliko bolje kot nič. Preden se tega lotiti, morate najprej izmeriti velikost podstrešnega prostora. Meritve vam bodo dale osnovno idejo koliko izolacijskega materiala boste potrebovali za izvedbo.

Sorodne objave

Dodaj odgovor