Izbira ustrezne miselne igre za vaše male junake

Svoje bližnje ob večeru lahko posedete za mizo ter se z njimi pogovarjate, obenem pa odigrate še kakšno prav posebno namizno oziroma družabno igro. Še posebej zanimive znajo biti tudi miselne igre za otroke. Če so okoli mize tudi mlajši družinski člani, poskrbite za ustreznost takšnih iger.

Pri izbiri družabnih iger na sploh je treba torej upoštevati tudi starost. Vsekakor pa je na trgu na voljo dovolj takšnih iger, ki so namenjene skorajda vsem generacijam. Če so navodila dovolj preprosta, jih otroci neredko osvojijo celo prej kot odrasle osebe.

Večno priljubljena miselna igra Spomin

Se še spomnite miselne igre Spomin? Morda takšno vrsto igre s svojimi otroki oziroma najbližjimi igrate še dandanes. Igra je namenjena vsem generacijam. Če pa se ob mizi ali kje drugje z vami igrajo nekoliko mlajši otroci, poskrbite, da so na karticah miselne igre lepo ilustrirane slike različnih podob. S pomočjo takšne igre lahko svoje malčke na primer učite tudi poimenovanja za kakšno žival, rastlino ali morda kakšne predmete.

spomin

Miselna igra spomin ima zelo preprosta pravila. Kdor najde največ parov, ta zmaga. Na trgu vam je na primer na voljo takšna, ki ima na karticah podobe različnih živali. Za mlajše junake bodo takšne kartice pri igri še toliko zanimivejše.

Kaj pa igra Človek ne jezi se

človek ne jezi se

Nekatere miselne igre so brezčasne. Mednje zagotovo sodi tudi Človek ne jezi se. Četudi takšne igre v tem hipu nimate pri sebi, si jo lahko hitro zasnujete le sami. Na nekoliko debelejši lepo zasnovan karton narišite primerna polja, nato izdelajte preproste figurice. Dobro pa je, če imate pri roki vendarle kocko s pikami.

Sicer pa vam je velika izbira miselnih iger ter družabnih iger na sploh na voljo v spletni prodajalni. Poleg igre Spomina ali pa Človek ne jezi se lahko izbirate tudi med nekoliko manj poznanimi.

 

 

Sorodne objave

Dodaj odgovor