Zakaj so rabljeni prenosniki dobra rešitev?

V času karantene je marsikateri starš moral na vrat na nos kupiti otroku računalnik, da se je ta lahko šolal od doma. Veliko jih je menilo, da so rabljeni prenosniki prav tako dobri, kot novi. In niso se zmotili. Za dober računalnik nemeč ni potrebno, da odštejemo celo premoženje, saj so na trgu na voljo tudi bolj poceni rabljeni prenosniki, v prvi vrsti primerni za enostavna opravila, kot je učenje na daljavo in pisanje domačih nalog.

Komu so namenjeni poceni rabljeni prenosniki?

Kor rečeno so rabljeni prenosniki gotovo pisani na kožo učencem, ki se v teh časih šolajo na daljavo, ter še veliko bolj njihovim staršem. Ti bodo namreč lahko prihranili precej denarja, ki bi ga porabili za povsem nov računalnik. Treba je vedeti, da večina navadnih uporabnikov ne potrebuje zares zmogljivih naprav. Za osnove operacije, kot je pisanje dokumentov, gledanje filmov in poslušanje glasbe, so rabljeni prenosniki po navadi dovolj zmogljivi. Seveda na njih lahko igramo tudi kakšne bolj preproste igrice.

rabljeni prenosniki

Po drugi strani pa poleg učencev, dijakov in študentov, računalnik iz druge roke lahko kupijo tudi zaposlene osebe, ki v teh dneh prav tako pogosto delajo od doma. Zelo nepraktično bi bilo domov nositi službeni računalnik vsak dan. Zakaj ne imeti enega bolj preprostega za rezervo kar doma? Tako lahko zvečer še enkrat na hitro popravite predstavitev za naslednji dan.

Niso povsem novi, so pa obnovljeni

Številni rabljeni prenosniki, ki jih najdemo na trgu, so lahko obnovljeni. To pomeni, da jih prodajalci pred ponovno prodajo servisirajo. Servis po navadi vključuje formatiranje diska ter vračilo na prvotne, tovarniške nastanitve.

Recosi logo

Ob prvem zagonu bo tako izgledalo, kot da so ti sicer rabljeni prenosniki, zares novi. Včasih jim serviserji zamenjajo tudi kakšen del strojne opreme. Posebej pogosto denimo nagradijo delovni spomin. Tako računalnik deluje hitreje le z manjšim vložkom. Leta se mu skoraj da ne bodo poznala.

Sorodne objave

Dodaj odgovor