Za pranje perila uporabljajte naravno milo

Glede na to, da je na srečo vedno več pozivov za čim bolj zdrav način življenja, hkrati pa tudi ljudje vedno bolj spoznavajo prednosti takega načina življenja, pa vseeno samo gibanje ne pomeni zdravega načina življenja. Pomembna je tudi zdrava prehrana, ampak ok, to ljudje že tudi na srečo vemo.

Ampak, ali ste pomislili, da tak slog življenja pomeni tudi, da se mora uporabljati tudi kozmetika in pralna sredstva, ki so zdrava, torej naravna, da lahko rečemo, da v celoti uživamo in živimo zdrav način življenja. Kljub temu, da se sliši zares zapleteno, da se naredi naravno milo za pranje, pa vseeno to sploh ni zapleten postopek, surovine pa se tudi dobijo povsod. No, edino naravno milo, ki je ključni element oz. sestavina se ne dobi v kar vsaki trgovini, ampak na žalost le v trgovinah, kjer prodajajo naravno kozmetiko. Za naravno milo za pranje pa je poleg omenjenega mila potrebna tudi sode bikarbone ali pralna soda, voda, kis in eterično olje, ki vam je najbolj všeč.

Seveda pa tak način pranja ne predvidevam mehčalca, saj namesto njega uporabimo kis. Priprava takega »pralnega praška« pa poteka tako: ko voda zavre, jo odstavimo in vanjo damo naribano naravno milo, sodo, prestavimo v steklenice in dodamo eterično olje po želji. Lahko pa ga tudi izpustimo. Je pa treba to mešanico samo še premešati, preden se strdi. Postopek je torej res enostaven, res še najdalj časa vzame, da najdemo naravno milo, ko pa imamo naravno milo, pa lahko vse ostale sestavine kupimo tudi v vsaki trgovini, če seveda tega še nimamo doma.

Sorodne objave

Dodaj odgovor