Ulitki so skoraj popolnoma enaki končnemu izdelku

3d tiskanje3d tiskanje je namenjeno izdelavi številnih izdelkov, maket, modelov in prototipov. Kadar nismo natančno prepričani o končnem izdelku, ali pa potrebujemo le majhno število le teh, nam pridejo prav ulitki po meri. To so funkcionalni prototipi, ki so po tehničnih lastnostih materiala in izgledu skoraj identični končnemu izdelku.

Ulitki se lahko izdelujejo po različnih postopkih. Če izdelujemo ulitke iz plastike ali gume, potem se uporablja postopek vakuumskega ulivanja. Pri tem načinu ulivanja je osnova za ulivanje 3d pramodel na osnovi katerega se izdela silikonski kalup. Če pa izdelujemo kovinske ulitke, potem se uporabljajo kalupi iz livarskega peska ali pa voščeni modeli.

 

Ulitki imajo številne prednosti

Za ulitke je značilno, da morajo biti čim bolj podobni končnemu izdelku. Zaradi tega morajo biti mersko zelo natančno izdelani, prav tako pa morajo vsebovati najmanjše možne detajle. Za izdelavo ulitkov nam je na voljo velika izbira različnih materialov in barv, zato so možne številne različne prilagoditve. Prav tako lahko izbiramo kakšno površino želimo imeti, ali je to mat ali pa v sijaju.

Ulitki nam prihranijo veliko časa in denarja. Za njihovo izdelavo ne potrebujemo dragega orodja za brizganje in ulivanje, prav tako pa je njihova izdelava zelo hitra. Ulitki se najbolj pogosto uporabljajo takrat, ko potrebujemo samo en izdelek ali pa le manjšo serijo izdelkov za testiranje materiala ali potreb trga. Zato je izdelava ulitkov možna že v nekaj dneh.

 

Poiščite spletno ponudbo izdelave ulitkov

Spletna ponudba podjetij, ki izdelujejo različne ulitke je danes zelo pestra. Zato smo prepričani, da boste izbrali za vas najbolj primerno rešitev. Pri tem bodite pozorni, da izbirate ponudnike z dolgoletnimi izkušnjami in referencami na različnih področjih ulivanja.

Pri izbiri pa je pomemben tudi odnos s strankami. Le ta mora biti zaupanja vreden, saj le aktivno medsebojno sodelovanje lahko pripelje vašo inovativno idejo do kakovostnega končnega izdelka.

 

 

Sorodne objave

Dodaj odgovor