Naj uvajanje v vrtec ne bo več težava

Otrokov prvi odhod v vrtec je velika sprememba za celotno družino in neredko tudi stres. Sočutno uvajanje v vrtec, ki ga zagovarjajo strokovnjaki spletne šole za starše Veva, dandanes vse pogosteje nadomešča prej avtoritaren in strog odnos do prve intenzivnejše separacije otroka od svojih staršev. Ker se ustanovitelji spletne šole za starše Veva zavedajo, da otrokov odhod v vrtec pogosto spremljata strah in negotovost, tako na otrokovi strani kot na strani očetov in mam, so za starše oblikovali posebno dvojno predavanje na temo otrokovega zdravega odhoda v vrtec – in prihoda nazaj. Prvo predavanje bo osredotočeno na uvajanje v vrtec, drugo pa bo namenjeno vprašanju, kako v prvih mesecih, preživetih v vrtcu, poskrbeti za otrokovo zdravje in odpornost.

 

Brezskrbno v vrtec – in zdravo iz njega

uvajanje v vrtecStarši boste na predavanju izvedeli, kaj sploh pomeni sočutno uvajanje v vrtec in kakšne načine uvajanj poznamo, seznanili se boste z načini izogibanja stresu med samim uvajanjem ter odgovorili na vprašanje, kako poskrbeti, da bo uvajanje potekalo v ritmu vašega otroka ter kako ga prilagoditi glede na otrokovo starost. Govora bo o primerni in učinkoviti komunikaciji z vzgojiteljicami, doječe matere pa boste izvedele tudi, kako med uvajanjem podpreti še vedno doječega otroka, ki še ni povsem vajen goste hrane. Predavanje bo vodila specialna pedagoginja Jasna Trapečar Pavšič.

 

Zdravo uvajanje v vrtec: za jesen brez prehladov

uvajanje v vrtecUvajanje v vrtec in prvi meseci, ki jih otrok preživi v njem, pogosto prekine bolezen. Terapevtka naravnega zdravljenja Jasna Matjašic bo v drugem delu predavanja zato spregovorila o tem, kako naj uvajanje poteka, da bo otrok svoj odhod vrtec pričakal zdrav in dobrega počutja. Starši boste izvedeli več o tem, zakaj otroci prva leta tako pogosto zbolevajo in kako lahko nenehne prehlade preprečimo na naraven način. Spoznali se boste z najpogostejšimi boleznimi med vrtčevskimi otroci ter z možnimi prehranskimi dodatki naravnega izvora, ki lahko pripomorejo k boljšemu imunskemu sistemu vašega najmlajšega.

Sorodne objave

Dodaj odgovor