Razlika med geliranimi in gelish nohti

Tista dama, ki želi imeti lepo urejene nohte, se je zagotovo že spoznala z izrazoma gelirani nohti in gelish nohti, katerim domače rečemo tudi permanentno lakiranje nohtov. Prva razlika med tema dvema načina urejanja nohtov je v izgledu, saj nudi permanentno lakiranje nohtov veliko bolj naraven izgled, medtem ko gelirani nohti tega ne nudijo. Poleg tega je vsekakor tudi razlika v uporabi materialov, saj uporabljajo gelirani nohti tudi  umetne nohte, medtem ko permanentno lakiranje nohtov tega ne uporablja, uporablja le lake. Ravno zaradi vsega skupaj je permanentno lakiranje nohtov danes vedno bolj priljubljeno, vsekakor pa na priljubljenosti še vedno pridobiva.

Kljub vsemu pa ima tako en kot tudi drug način svoje oboževalke kot tudi nasprotnice, vendar pa, če pogledamo samo z vidika zdravja in vpliva na zdravje, potem je permanentno lakiranje nohtov veliko bolj primerno. Problem geliranih nohtov je namreč tudi v tem, kako jih odstraniti, saj drugače kot s piljenjem ne gre, poleg tega pa bolje, da ne pomislimo na bolečine, ki so prisotne v primeru, ko se noht zlomi.

Če pa vse skupaj pogledamo samo z vidika cene, pa ima permanentno lakiranje nohtov zagotovo ogromno prednost in tehtnica zagotovo pretehta v njegovo dobro. Obe tehniki sicer omogočata, da se ukvarjanja okoli lakiranja nohtov rešimo za več tednov, vendar pa je narastek pri gelish nohtih bistveno manj opazen kot pri geliranih. Pri obeh tehnikah sicer lahko naredimo sloj z navadnim lakom, vendar je zaradi debeline osnovnega nanosa pri gelish nohtih vrhnji sloj skoraj da neopazen.

Sorodne objave

Dodaj odgovor