Izvajanje varnosti na delu

Izredno pomembno je, da se varnost pri delu izvaja v skladu z zakonskimi roki, to je pred odprtjem delovnega mesta in za vsakega novega človeka, ki delovno mesto opravlja, pa čeprav je to študent, ki bo na delovnem mestu samo en mesec. Še pomembneje pa je, da se varnost pri delu tudi obnavlja v skladu z zakonskimi roki. Ker pa seveda v več primerih prihaja do kršitev, tako s strani delodajalcev kot tudi delavcev, pa je prav, da obstaja nadzor tako za delodajalca kot tudi za delavca.

Pri tem se institucije razlikujejo za nadzor delavca in delodajalca. Nadzor za delodajalca izvajajo inšpektorji z inšpekcijskimi nadzori, medtem ko nadzore za delavca izvajajo pogodbeni partnerji, ki skrbijo in urejajo varnost pri delu za delodajalca. Kdo je to, je odvisno od tega, kdo je pogodbeni partner. Lahko je to Projekt varnost na primer, ki ga najdete tudi na spletni strani varstvo-pri-delu.net ali kdo drug. Na primer eden od nadzorov je lahko tudi alko test, ki je uporabljeno orodje tam, kjer ima delodajalec zaposlene na sumu, da spijejo kaj alkohola v delovnem času ali pa redno zvečer pred delom.

Najbolj pogosti primeri zlorabe alkohola na delovnem mestu so na primer avto mehanične delavnice, kjer se kar pogosto dogaja ta primer. Lahko bi celo rekli, da je to pravo pravilo za ta posel. Seveda mora delodajalec take izredne teste dodatno plačati, vendar pa je za varnost pri delu poskrbljeno za vse vpletene, grešniki pa tudi ujeti.

Sorodne objave

Dodaj odgovor