Oprsnice so lahko dober nadomestek ovratnicam

Kužki so si med seboj izredno različni, tako v pasmah kot tudi v svojih navadah in tudi v različnih karakterjih. Nekaterim psom tako ovratnice za pse nikakor niso všeč in postanejo enostavno tako zelo nervozni, da jih ni možno voditi na izlet, saj od tega nima nič ne kuža in niti ne lastnik. V takih primerih je bolje, da oprsnica zamenja ovratnice za pse.

Oprsnica namreč kužka objame okoli prednjih tačk in hrbta, lahko pa tudi okoli vratu, vendar ima kuža popolnoma drug občutek in praviloma oprsnico popolnoma sprejme. Predvsem jo uporabljajo lastniki manjših kužkov, ki sicer zgledajo povsem nebogljeni in se kaj hitro zdi, da si lahko poškodujejo vrat, ko bodo preveč zategnili povodec, prav tako pa so oprsnice priljubljene tudi za res zelo močne pse, ki jih lastnik dejansko mora bolj močno prijeti, če ne želi, da bi kuža hodil po svoje. Takšne ovratnice za pse so torej primerne tako za najmanjše kužke kot tudi za tiste največje, pri čemer pa ni nikakor ni bojazni, da ne bi bil primeren vsak povodec, saj imajo povsem enako zaponko. Pravzaprav vsak povodec sodi na čisto vse ovratnice za pse.

Je pa še ena razlika, ki je med ovratnicami in oprsnico, to je, da imajo ovratnice za pse praviloma nekoliko nižjo ceno, če seveda ne govorimo o kakšnih elektronskih in podobnih bolj posebnih ovratnicah, o katerih primernosti raje ne presojajmo, saj je stvar mnogih debat, odločitev pa je seveda na strani vsakega posameznika.

Sorodne objave

Dodaj odgovor