Niso vse omega 3 maščobe enake

omega 3

Na slovenskem trgu lahko po novem najdete tudi omega 3 maščobne kisline neživalskega izvora, pridobljene iz alg. Gre za alge iz kontrolirane pridelave, ki vsebujejo velike količine EPK in DHK, to sta obe vrsti najpomembnejših maščobnih kislin. Vse, kar potrebujejo pri gojenju alg za pridobivanje omega 3 maščobnih kislin so alge, čista voda, svetloba, minerali in ogljikov dioksid. Gre za okolju izredno prijazno pridelavo, obenem pa s tem načinom pridelave dobimo najčistejše maščobne kisline, ki so pridobljene na human način.

Omega 3 kapsule so primerne tudi za vegane, ne vsebujejo glutena, sladkorja, sladil ali kakršnihkoli drugih dodatkov. Tako jih lahko uživajo tudi alergiki.

Zakaj priporočamo ravno te kapsule

Na jedilniku velike večine Evropejcev se mastne ribe ne pojavljajo na jedilniku, sploh pa ne vsaj dvakrat na teden. Zato si zagotovite omega 3 kapsule, ki so primerne tudi za alergike. Še ena nezanemarljiva lastnost teh kapsul je ta, da se po njih ne spahuje in da so prijazne do želodca ter ne povzročajo pekočega občutka.
O kvaliteti omenjenih kapsul iz alg govori tudi to, da vsebujejo dovolj maščobnih kislin, brez nepotrebnih dodatkov in tako je dnevno potrebno vzeti le eno.

Omega 3 kapsule

Jemanje prehranskega dopolnila, ki vsebuje ribje olje, je močno priporočljivo, saj imajo omega 3 nenasičene maščobne kisline pomembno vlogo pri delovanju srca. Naše telo jih ne zmore proizvajati samo, zato jih moramo v telo vnesti s pomočjo prehranskega dopolnila.

Sorodne objave

Dodaj odgovor