Medicinska pedikura v udobju vašega doma

Privoščite svojim stopalom nego v udobju svojega doma. Noge starostnikov so prehodile že ogromne razdalje, utrujene so, in zato si zaslužijo razvajanje. Nega nog je pomembna, a stopalom večinoma ne posvečamo dovolj pozornosti. Medicinska pedikura, za razliko od klasične pedikure, ki pomeni negovanje zdravih nog, poskrbi tudi za odstranjevanje kurjih očes, vraščenih nohtov, glivičnih obolenj in podobno. Rešuje problematična stopala in nohte na nogah. Medicinska pedikura zahteva veliko znanja tistega, ki pedikuro izvaja. Vključuje tudi svetovanje stranki, saj se koncentrira na to, kako rešiti poškodovana stopala in kako je do poškodbe sploh prišlo.

 

Medicinska pedikura kot del terapije

medicinska pedikuraPoleg odstranjevanje globljih kožnih razpok na petah, otiščancev, kurjih očes, sanacij vraščenih nohtov, se medicinska pedikura ukvarja tudi s pedikuro nog sladkornih bolnikov. Primerna je za starejše, ki že imajo težave z ožiljem, predvsem pa sladkornim bolnikom s t.i. diabetičnim stopalom. Izvajajo jo medicinske sestre z dodatnimi znanji, ali posebej za to usposobljene pedikerke. Naloge, ki jih ima medicinska pedikura, so namreč tudi preprečevanje nastanka razjed in odstranjevanje hiperkeratoze. Nepravilna nega diabetičnega stopala lahko vodi v nastanek razjed, ki v najslabših primerih lahko vodijo v amputacijo.

 

Športniki in medicinska pedikura

Stopala športnikov kar nekaj ur na dan preživijo v športni obutvi, kjer se žal ustvarjajo pravi pogoji za razvoj glivic. Te za nastanek potrebujejo ugodne pogoje, kot sta vlaga in toplota, prizadenejo pa stopala in nohte. Koža je rdeča, občutljiva, nohti pa zadebeljeni in spremenijo barvo. Tako je že hoja včasih otežena, obuvanje in nošenje tesnih obuval pa boleče. Medicinska pedikura pomaga odpraviti te težave, obenem pa vam ob tretmaju dajo napotke kako ravnati, da se stanje ne ponovi.

cco

Medicinska pedikura je tako priporočljiva, oziroma skoraj nujna, za vsakogar, ki ima težave s stopali in jih sam ne zna in ne more rešiti. Vsakdo se želi v svoji koži počutiti prijetno in imeti lahek korak. Zato naj medicinska pedikura postane del vaše rutine, ki bo odpravila težave in vas rešila nepotrebnih muk ob obuvanju.

Sorodne objave

Dodaj odgovor