Lesena hiška za punčke spodbuja k igri

 

Otroci naj ne bi imeli dovolj časa za igro ne doma in ne izven doma. Izvedena je bila študija, ki je pokazala, da otroci doma preživijo največ časa med delanjem domače naloge in gledanjem televizije, v današnjih časih morda tudi preveč časa preživijo prilepljeni na tablični računalnik. Potreba po igranju pa je v nas, še posebej v otrocih je to pravzaprav potreba, ki izvira že iz naših primitivnejših dni. Igra je že vseskozi prisotna. V želji, da bi otrok zadovoljil to svojo potrebo, mu morajo starši zagotoviti čas in pripomočke za igro. Za deklice je nadvse primerna lesena hiška za punčke.

Lesena hiška za punčke in domišljija

Ena od izvedenih študij je pokazala tudi, da smo ljudje na nek način tako programirani, da radi združujemo učenje in zabavo. Med igro se razvija tudi otrokova domišljija, k razvoju katere bo lesena hiška za punčke zagotovo pripomogla. Navsezadnje morda deklica odkrije, da ima smisel za notranjo opremo in najde svoj poklic, svoje poslanstvo. Nikoli se ne ve, nekateri otroci že od malega vedo, kaj bi želeli biti. Zato je lesena hiška za punčke darilo, ki kar naprej »daje«, je nekaj več kot darilo. Igranje ima še eno pozitivno lastnost, in sicer bo otrok porabil več energije, zaradi česar bo šel spat, takrat ko bo treba.

Lesena hiška za punčke za dober spanec

Vaša punčka ne bo šla le spat, ko boste rekli, da je čas za spanje, lesena hiška za punčke bo poskrbela, da bo tudi spanec kakovosten. Z igro se otroci lahko tudi postavijo v vlogo odraslih. To pomeni, da bo lesena hiška za punčke popolna, da se vaše dekle postavi v vlogo odrasle ženske in se nauči oziroma vadi, kako bi ravnala njena mama, ki je najverjetneje punčkin prvi zgled. Ne le to, da bo deklica vadila vedenje in odzive, temveč se bo z igro znebila tudi negativnih čustev in tako bodo pozitivna čustva imela več »prostora«.

Sorodne objave

Dodaj odgovor