Kljub temu, da je obvezno varstvo pri delu izpit ni brezplačen

Kot je navada naše države, ogromno stvari predpiše v zakonu, vendar pa za čisto nič ne omogoči, da bi bilo brezplačno oz. da bi država poravnala stroške. Še posebej pa so velikokrat izpostavljeni tem stroškom delodajalci, ki jim država v nešteto zakonih določa, kaj vse morajo narediti. Tako je velikokrat prav za varstvo pri delu izpit s strani delodajalcev člen prezrt, saj inšpektorski pregledi niso pogosti, če pa slučajno je, pa se za varstvo pri delu izpit uredi naknadno.

Sicer cena za varstvo pri delu izpit ni prav grozno visoka, marsikaj je veliko dražje, vendar pa se mnogim delodajalcem zdi to popolnoma brez pomena in zato ne upoštevajo zakona. Če na primer pogledamo, koliko za varstvo pri delu izpit računa podjetje Projekt varnost, potem vidimo, da je treba plačati 29 evrov na eno osebo, cena pa še ne vključuje davka na dodano vrednost, pri čemer je treba opozoriti takoj, da je treba pri usposabljanju, če gre zanj prvič, treba zaračunati na vsako delovno mesto še program usposabljanja, ki stane 30 € na vsako delovno mesto, torej je treba kaj hitro odšteti za varstvo pri delu izpit tudi 59 €, kar pa vseeno ni tako grozno majhen in zanemarljiv strošek. Sicer vam ponuja Projekt varnost tudi popust in posebne ugodnosti za večje skupine, torej se vam približajo tudi glede cenika, je pa cena za varstvo pri delu izpit še vedno in je treba znesek plačati.

Seveda pa je po drugi strani popolnoma razumljivo, da država mora zagotavljati varnost ljudi na delovnih mestih in da hkrati tudi ne more prenesti nase kar čisto vsakega stroška.

Sorodne objave

Dodaj odgovor