Katera zdravila so najbolj učinkovita proti fibromialigji?

Zdravo življenje, zdrav način prehranjevanja in stalna rekreacija so najbolj učinkovita zdravila proti katerikoli bolezni, pri čemer fibromialgijia ni nobena izjema. Torej se lahko zdravi fibromialgija zdravila pa so kar čim bolj naravna, prodaja pa ga Panakea. Bolezen so poznali že naši predniki pred več kot 150 leti, le da so jo poimenovali drugače.

Fibromialgija je na spisku bolezni Svetovne zdravstvene organizacije šele dobrih 20 let, zato ni čudno, da je bolezen fibromialgija zdravila pa še niso odkrili, saj še vzroka niso natančno potrdili, kaj šele, da bi jim uspelo odkriti zdravilo. Zdravniki še vedno niso enotnega mnenja, ali je fibromialgija bolezen psihičnega izvora, ali pa gre za vnetje mišičnega tkiva okoli sklepov.

Namreč, fibromialgija je bolezen pri kateri je boleče mišično tkivo okoli sklepov, v največ premerih na ledvenem delu hrbta in okoli ramenskega in kolčnega obroča. Naši predniki so zdravilo za to bolezen pripravljali sami doma, in sicer so posušili čili papriko, jo nadrobili in namočili v sončnično olje ter tako naredili kremo oz. mažo s katero so se nato mazali po bolečih predelih ter s tem ublažili bolečino.

Žal to zdravilo bolečine ne odstrani povsem, jo pa zelo ublaži ter po do sedaj znanih podatkih je tudi še najbolj učinkovito, da je fibromialgija čim manj moteča. Glede na to, da se te bolezni z do sedaj znanimi zdravili še ne da popolnoma pozdraviti, jo je najbolje preprečevati še predno nastane. To pa dosežemo zgolj in samo z zdravim načinom življenja, zdravim prehranjevanjem in zadostno mero rekreacije.

Sorodne objave

Dodaj odgovor