Izberite VPS gostovanje za moči in nadzora

VPS gostovanje pomeni virtualni privatni oziroma zasebni strežnik. Že sama kratica pove, da sicer gre za iste specifikacije, kot so pri deljenem gostovanju, vendar z več ugodnosti. Namenjeno je bolj samostojnim in naprednim uporabnikom, ki želijo več moči in nadzora nad svojim delom strežnika. Na ta način niste več odvisni od drugih uporabnikov. Vaše delo in njihovo delo ne vplivata drug na drugega. Na vaš strežnik lahko kadarkoli nalagate vsebino za posodobitev spletnega mesta, brez skrbi, da bodo drugi souporabniki nejevoljni ali se pritoževali.

Komu je namenjeno VPS gostovanje?

VPS gostovanje je primerno za vse fizične in pravne osebe, ki niso zadovoljne z deljenim gostovanjem in potrebujejo več svobode. Pri tem gre za nekakšen strežnik znotraj fizičnega strežnika. Vaš del je popolnoma ločen od ostalih delov in deluje kot samostojna celota. Za takšno vrsto hostinga se odločite, v kolikor potrebujete zmogljivejši server za vaše večje in bolj zahtevnejše spletne aplikacije, portale in strani. Sami lahko kadarkoli nameščate in spreminjate programsko opremo.

Varnost in zaščita

Pri VPS gostovanju se gre za najem enega dela fizičnega strežnika, ki je ločen od drugih delov. Fizična naprava je nameščena na varovani lokaciji, do katere imajo dostop samo zaposleni. Ponudnik vam garantira vrhunske in zmogljive strojne ter programske storitve z visoko stopnjo varnostne zaščite. Najbolje je, da izberete malo dražjega ponudnika, ki ima UPS sistem, ki v primeru električnega izpada nemoteno poganja vaš sistem naprej. Tako ne izgubite podatkov.

Enostavno upravljanje

Pri VPS gostovanju strežnik upravljate s pomočjo uporabniškega vmesnika. Glede specifikacij in načina uporabe vas podrobno pouči tudi ponudnik. Uporabniški vmesnik ima različna orodja za zagon, ustavitev, ponovno vzpostavitev, varnostno kopiranje in podobno. Ves čas lahko spremljate specifikacije porabe diska, izkoriščanja pomnilnika, pogostost mrežnega prometa in podobno. Nekateri ponudniki zagotavljajo tudi varnostno kopiranje, vendar je bolje, da za to poskrbite tudi sami.

Sorodne objave

Dodaj odgovor