Diagnostični uz trebuha ugotavlja vzroke bolečin

Pri nepojasnjenih in morda tudi kroničnih bolečinah v abdominalnem predelu je dobro opraviti strokoven uz trebuha, ki omogoča diagnosticiranje bolezni s preverjanjem celostnega zdravja in morebitnih patoloških sprememb v trebušnih organih. Pri že diagnosticirani bolezni pa je preiskava koristna za sledenje razvoja bolezni in preverjanje učinkov zdravljenja.

ultralab

Če še ne veste, kam na uz trebuha, ne da bi pri tem čakali dolgo vrsto, se lahko naročite na samoplačniški pregled v specialističnem centru Ultralab, kjer preiskavo opravljajo specialisti interne medicine in specialisti radiologije, ki vam bodo pomagali pri izbiri najbolj primerne nadaljnje diagnostične metode, glede na opravljene izvide in podano mnenje zdravnika specialista.

 

Kam na uz trebuha za pregled vseh abdominalnih organov?

Pri izbiri izvajalca storitve se je najbolje osredotočiti na to, ali v ambulanti ponujajo tako preventivni kot diagnostični uz trebuha. Diagnostični del pomaga pri postavljanju končne diagnoze in nadaljnjih postopkov zdravljenja bolezni. Potrebno je odkriti vzroke bolečin v abdomnu in slediti bolezni, zato da se izbere najbolj ustrezen postopek zdravljenja.

uz trebuhaNa drugi strani pa preventivni uz trebuha omogoča preverjanje zdravja trebušnih organov, zato da se pravočasno odkrijejo morebitne bolezenske spremembe. V ambulanti morajo za to pregledati vse organe, kot so jetra, trebušna slinavka, sečila, jajčniki, žolčnik, vranica, nadledvična žleza, stene prebavil in žil ter drugo. Celostna slika abdominalnih organov je najbolj pomembna.

 

Kako se pripraviti na uz trebuha?

Na pregled se pripravite tako, da ste tešči najmanj od 6 do 8 ur, vendar pa morate biti na drugi strani dobro hidrirani, saj se uz trebuha lahko opravi le na poln sečni mehur. Pred preiskavo pijte le vodo ali nesladkan čaj, dan poprej pa jejte le lahko prebavljivo hrano, da boste imeli čim manj zaplinjeno črevesje. S pomočjo odvajalne svečke pa na dan pregleda odvajajte blato.

V samoplačniškem diagnostičnem centru Ultralab traja uz trebuha približno od 20 minut do ene ure. Preiskava je povsem neboleča in varna, pri čemer boste ležali na hrbtu, zdravnik pa vam bo na kožo nanesel gel, ki omogoča pretvorbo ultrazvočnih signalov iz sonde na računalnik. Po preiskavi boste prejeli izvide in se pogovorili s specialistom.

 

Sorodne objave

Dodaj odgovor