Ali so vse otroške hišice primerne za igro?

otroške hišiceNa to vprašanje je zelo težko odgovoriti. Najbolje bo, da sami ocenite pred uporabo, v kakšnem stanju so otroške hišice. Glede na to, da so praviloma narejene vse iz lesa, je razlika med proizvajalci v tem, kakšen in kateri les so uporabili pri izdelavi ter kakšno zaščito, kar je tudi zelo pomembno. Bolj kot je les odporen na vremenske razmere in z boljšo zaščito kot je premazan, bolje je. Otroške hišice Svet igral proizvajalca imajo na primer le najboljši les, tako da če najdete njegov logotip na igralu, je otrok varen.

Kako drugače ugotoviti varnost otroške hišice?

Ker tega ne morete vedeti v javnih igralih, je bolje, da preverite sami. Sicer pa velja, da so čisto vse otroške hišice, ki so jih izdelali mizarji izbrani na javnem razpisu, varne. Izbrani na javnem razpisu pa so vsi tisti, ki jih izbere občina ali pa država, torej za tiste, ki stojijo pred gostilnami, pa je že vprašanje o varnosti na mestu, saj tudi nimajo nobene obveznosti po zakonu, da jih obnavljajo, kot jih morajo obnavljati v parkih v lasti občine.

Najboljša izbira so otroške hišice doma

Če le imate doma možnost, je še najboljša odločitev za nakup otroške hišice kar na domačem vrtu, saj jo tako lahko obnavljate vsako leto in natančno spremljate, kakšno je stanje z njo. Zdaj za katerega proizvajalca se boste odločili, pa je vaša stvar. Otroške hišice Svet igral proizvajalca sodijo med boljše, a še vedno niso zelo visok cenovni rang. Vendar pa če samo pogledamo razliko, zakaj otroške hišice omenjenega proizvajalca ne sodijo v najvišji cenovni rang, je to zato, ker hišica ni tako nagnjena, nima nagnjenih in zamaknjenih delov, kar pri proizvodnji pomeni manjši odpadek lesa in torej strošek. A vseeno imajo otroške hišice tega proizvajalca vse licence in certifikate o ustreznosti, tako da ste lahko prepričani o kakovosti nakupa.

Sorodne objave

Dodaj odgovor