Vse več podjetij in posameznikov se odloča za tisk na majice iz različnih razlogov. Podjetja si običajno želijo večjo razpoznavnost oziroma razpoznavnost svoje dejavnosti, medtem ko posamezniki naročajo tisk na majice za posebne priložnosti kot so rojstni dnevi, poroke, obletnice, rojstva, itd. Poznamo več tehnik, ki se uporabljajo za tisk na majice. Nekatere so bolj primerne za unikatne kose tekstila medtem, ko so druge tehnike primerne bolj za masovni tisk (promocijske majice). Vrste tiska pa se razlikujejo tudi po kvaliteti in ceni.

– Sublimacijski tisk na majice: Grafika oziroma napis se sprva natisne na prenosni papir, nato pa se s posebnim postopkom natisne na majico. Ta postopek se uporablja le pri tisku na tekstil iz poliestra, zato je primeren predvsem za športne drese ali druga športna oblačila iz poliestra. Uporablja se tudi za tisk na lončke in zastave. Prednost sublimacijskega tiska je, da se material po tisku na otip ne spremeni.

– Digitalni tisk na majice: Primeren je za unikatne majice oziroma druge vrste tekstila. Ko naročate darilne majice ali majice za posebne priložnosti je digitalni tisk najprimernejša izbira. Grafika oziroma napis se najprej natisne na folijo, nato pa se s toplotno obdelavo motiv prenese na majico.

– Sitotisk na majice: Primeren je za naročilo večjega števila majic (promocijske majice). Pri tej tehniki tiska se vsaka barva tiska posebej, zato je tisk na tekstilu štirikrat toplotno obdelan. Tovrstni motivi so na majicah izjemno obstojni in se lahko perejo tudi do 60 stopinj Celzija.

Sorodne objave

Dodaj odgovor