Surova hrana za pse, vse kar morate vedeti!

Surova hrana za pse je najboljša hrana za vašega psa, saj se nobeni najboljši briketi ne morejo primerjati s svežo hrano. Res pa je, da če se odločimo za to, da bomo psa hranili s surovo hrano, se moramo o tem pravilno izobraziti. Tudi če bomo kupovali v naprej pripravljeno surovo hrano za pse moramo vedeti, da niso vse enako dobre.

Surova hrana za pse  in tipične začetniške prepreke

Nadebudni pasji lastniki, ki se odločijo za prehod na surovo hrano, imajo največ težav že s samo mislijo, da bi psu ponudili meso, ki je surovo, saj se večina boji, da bi prišlo do okužb. Da bi se temu izognili, kupute meso, ki je neoporečno, torej veterinarsko pregledano in namenjeno prehrani ljudi. Tako počnite vsaj na začetku, dokler se pes in vi ne navadite na surovo hrano. Kot verjetno veste, so psi tudi mrhovinarji in bi v naravi pojedli meso bistveno slabše kvalitete – več dni staro in gnilo meso, verjetno tudi kakšna dlje stoječa trupla živali. Pravzaprav so tako počeli kar nekaj 100, če ne celo 1000 let in če bi bili v tem pogledu tako ogroženi, potem bi že zdavnaj izumrli. Pa niso! Tako da  psu lahko veterinarsko pregledano meso brez težav ponudite surovo, edino kar velja upoštevati je to, da s spremenjenim režimom prehranjevanja začnete počasi in da tudi (nove) sestavine uvajate počasi.

Druga zelo pogosta napaka, ki se pripeti tistim, ki začnejo psa hraniti s surovim mesom, je ta, da se večina pasjih skrbinkov boji, da bi psu nekaj primajkovalo, zato hranijo z zelo raznolikimi obroki. Tako zelo raznolikimi, da psi, ki so bili prej mesece in mesece, če ne celo leta, navajeni jesti enolično in sterilno hrano, odreagirajo s hudimi prebavnimi težavami. Veliko lastnikov na podlagi tega zaključi, da „surovaha hrana pač ni primerna za mojega psa“. Kar pa seveda ne drži, samo prav se niso tega lotili. Pravzaprav je na začetku veliko bolje, če sestavine in obroki niso preveč raznoliki.

Pravi čas za surovo hrano je zdaj!

Nikar ne odlašajte s tem, da bi brikete zamenjali za surovo hrano. Če se v prvi fazi ne boste odločili za doma pripravljeno hrano, temveč boste surovo hrano za pse kupovali, potem bodite vsaj izbirčni pri nakupu hrane – ta naj vsebuje čim manj dodatkov, tudi v obliki zelenjave, poleg mišičnega mesa naj vsebuje tudi organe, predvsem pa naj meso zgleda kot meso in ne kot puhli briketi, ki so namesto med klavniškimi odpadki.

Sorodne objave

Dodaj odgovor