Stanovanja v Mariboru se zopet oddajajo

Kakšna stanovanja se oddajajo v Mariboru? Če si pogledate različne oglase, ki se začnejo z besedami Oddam stanovanje Maribor, boste videli, da je ponudba zelo raznolika. Tisti, ki redno pregledujejo ponudbo, vam bodo znali povedati, da se oddaja le zelo malo kakovostnih stanovanj in da se veliko oglasov nenehno pojavlja v nepremičninskih oglasnikih. Na voljo so sicer tako garsonjere kot velikanska pet in več sobna stanovanja, razlike pa so seveda tudi glede na starost objekta, lokacijo in ceno.

Oddam stanovanje Maribor – kakšne so cene?

Če iščete stanovanje za najem v Mariboru, potem vas gotovo zanima, kakšne so cene najemnin. Najbolj hitro to izveste, če v Google vpišete oddam stanovanje Maribor in si ogledate najdene oglase. Videli boste, da so cene lahko zelo raznolike. Za isto kvadraturo na podobni lokaciji lahko najdete popolnoma različne cene najemnin. A to, da uporabite iskalni termin oddam stanovanje Maribor, pravzaprav ni najboljša pot do podatka o višini najemnin. Oglaševane cene namreč niso tiste cene, ki jih najemniki za stanovanja v Mariboru dejansko plačujejo. O tem, kakšne so realne cene najemnin v Mariboru pa se govori marsikaj.

So cene res nižje?

Nekateri trdijo, da so cene v oglasih na temo oddam stanovanje Maribor zelo napihnjene in da naj bi bile realne cene najemnin precej nižje. Vendar to ne drži povsem. Res je, da se v nepremičninskih oglasnikih in na straneh nepremičninskih agencij najdejo tudi stanovanja, ki jih lastniki želijo oddati po zelo visoki, napihnjeni ceni, kakršne najbrž ne bo želel plačati noben najemnik, a takih stanovanj ni tako veliko, kot kdo morda misli.

Oddam stanovanje Maribor

Kljub temu pa vam cene ob nepremičninskih oglasih ne dajo nujno realne slike. Kakšna je ta, ve le malokdo. Še najboljši naslov za to vprašanje so nepremičninski agenti, ki se vsak dan ukvarjajo s postavljanjem cen ter sodelujejo pri oddaji stanovanj oziroma iščejo najemnike. Tako lahko precej natančno povedo, po kakšnih cenah so se oddala določena stanovanja v preteklem letu ali letih poprej. To pomeni, da vam bodo znali svetovati o višini najemnine, ne glede na to, ali iščete stanovanje za najem ali pa imate v lastni stanovanje, ki bi ga radi oddali.

Sorodne objave

Dodaj odgovor