Prava izbira čelade za motorno kolo

čelade za motorno koloNa cestah lahko vidite kar veliko motoristov, ki so v večini primerov primerno opremljeni. Na ta način poskrbijo, da je njihova vožnja povsem varna, udobna in prijetna. Med obvezno opremo morajo motoristi imeti na glavi tudi čelado. Izbira prave moto čelade pa je odvisna od številnih dejavnikov. Ne glede na to, ali bo vaš nakup osredotočen na čelade za skuter ali katero koli drugo obliko motornega vozila, poskrbite za to, da cena ne bo edini dejavnik izbire.

V današnjem prispevku vam bomo svetovali, kako se kar na mestu nakupa lahko najhitreje in najlaže prepričate, ali je motoristična čelada, ki jo držite v roki, primerna za vas ali ne.

Čelade za skuter so med najbolj iskanimi

V uvodnem delu prispevka čelad za skuter nismo omenili kar tako. Pri nas so verjetno celo najbolj pogosto iskane od vseh. Kar vam bomo zaupali in svetovali v nadaljevanju, velja tudi zanje.

V prvi vrsti je najbolj pomembna velikost čelade. Najbolje bo, da si izmerite obseg svoje glave, kar lahko storite z navadnim šiviljskim metrom. Namestite ga tesno, v višini obrvi in nato odčitajte vrednost v centimetrih (če ni nikogar ob vas, se poglejte v ogledalo). Odčitek ustreza oznaki velikosti. Če je obseg vaše glave na primer 52 centimetrov, to pomeni, da potrebujete čelado z oznako velikosti XXS. Če pa je obseg vaše glave na primer 66 centimetrov, potrebujete XXXL čelado. Dodatne oznake vedno lahko preverite na spletni strani, kjer vam čelade tudi prodajajo.

Kakšna je pravilno izbrana moto čelada?

Pravilno izbrana motoristična čelada precej tesno zdrsne na glavo. To se zgodi zato, ker je spodnji rob čelade vedno bolj tesen kot pa ohlapen. Odlično izbrana čelada morda v prvem trenutku daje občutek neudobja. To je najverjetneje zato, ker rahlo potlači ušesa, lica in objame vašo glavo.

Premajhna čelada bo na vašo glavo zdrsnila zelo težko. Prav tako ne bo objela vaše glave. Prevelika čelada pa že takoj daje prevelik občutek udobja, zračnosti in prostornosti. Kot veliki poznavalci čelad boste vedeli, da je ta občutek varljiv.

Najboljše čelade za skuter

Če smo vam že na začetku izpostavili čelade za skuter, ki so dokazano med najbolj priljubljenimi, naj z njimi tudi zaključimo. Najboljše vrste čelad za skuterje in tudi ostala motorna vozila se nahajajo v spletni trgovini Yogi.

Sorodne objave

Dodaj odgovor