Postavitev spletne trgovine

Razmišljate, da bi se podali na novo poslovno pot ali razvijate poslovno idejo in potrebujete internetno stran. V kolikor želite omejiti stroške se je potrebno pripraviti in dobro razviti idejno zasnovo. Danes si poslovne poti ne znamo predstavljati brez spletne strani ali trgovine. Zato je priporočeno osnovno znanje računalništva, saj se boste na takšen način lažje soočali s poslovnimi izzivi.

Cenik postavitve spletne trgovine

Cena je odvisna od številnih dejavnikov. Ta se lahko obračuna pavšalno, po dejansko porabljenih urah ali cena na ključ. Vse več strank se odloča za izvedbo projekta po dejansko porabljenih urah. Pri tem vsak mesec dobijo račun za opravljeno delo. Tako lahko vodijo stroškovno in časovno evidenco porabljenih ur na projektu. Postavitev spletne trgovine pogosto vključuje tudi nakup domene in paket gostovanja. Cena gostovanja je odvisna od ponudnika ter ali so v samo ceno všteti tudi stroški vzdrževanja spletnega mesta. V kolikor imate lastni strežnik ali server potem, lahko stroške gostovanja odštejete od končnega zneska projekta.

Primerjava ponudb

Sestavni del postavitve spletne trgovine je zbiranje ponudb različnih podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani. Preden pošljete povpraševanje morate imeti dodelan seznam vaših zahtev, želja in pričakovanj. Cena ne sme biti edini dejavnik pri odločanju. Zelo pomembne so tudi reference. Saj te povedo veliko več kot sama cena. Stroški spletne trgovine so običajno visoki, zato vam odsvetujemo, da se poslužujete ponudnikov, ki vam obljubljajo postavitev že od par sto evrov naprej.

Predlagamo, da kontaktirate njihove nekdanje in obstoječe stranke ter jih povprašate kakšno izkušnjo imajo z njihovim delom. Pri tem jih povprašajte po pozitivnih in negativnih izkušnjah. Pred podpisom pogodbe je potrebno pregledati tudi pravni vidik pogodbe. Zato predlagamo, da jih posredujete vašemu odvetniku ali skrbniku spletnega mesta. Na takšen način zmanjšate možnosti za kasnejša presenečenja. Oblikovanje in izdelava spletne trgovine lahko od začetka do konca projekta traja tudi več mesecev ali let. Pri tem je pomembno, da ste v rednem kontaktu z vodjo projektov, ki skrbi, da projekt teče po časovnem planu in znotraj dogovorjenih stroškovnih okvirjev.

Sestavni del ponudbe

Sestavni deli vsake ponudbe morajo biti načrtovanje, oblikovanje in izdelava spletne trgovine. Ponudba mora biti popolnoma prilagojena vsaki stranki. Saj je nemogoče izdelati vzorčno ponudbo in jo nato samo kopirati. Vsaka postavka naj bo ovrednotena s časom, ki je za to pomemben. Ko boste usklajevali ponudbe bodite pozorni, da je v to vključena tudi analiza konkurenčnih strani. Na takšen način boste imeli boljši pregled na delovanjem konkurenčnih strani.

Sorodne objave

Dodaj odgovor