Kako poteka menjava gume?

menjava gumeMarsikdo še nikoli v življenju ni menjal gume, vendar pa do gumi defekta vseeno lahko pride, zato je treba imeti v avtu vse potrebno za menjavo. Dvigalka za avto je poleg ključa za odvijanje in privijanje vijakov ter rezervne pnevmatike vsekakor nujno potrebna, če je treba menjati gumo. Če ste jo že kdaj uporabili, potem veste, da je njena uporaba načeloma enostavna, vendar pa je treba vedeti, kako jo uporabljati. Poleg tega ni vseeno, kakšen model imate, saj vam nekateri omogočajo preprosto uporabi, pri drugih pa boste pri uporabi bolj ali manj slabe volje, saj vam delo ne bo šlo tako od rok kot bi radi.

Gumi defekt in menjava gume

Ko spusti guma, jo je treba čim prej zamenjati in pri tem je potrebna tudi dvigalka za avto. To je zato poleg rezervne avtomobilske gume oziroma pnevmatike treba imeti vedno v roki, prav tako pa je treba imeti s seboj tudi dodatno orodje, ki vam bo pri tem delu prišlo prav. Običajno se to, da je z gumo nekaj narobe, kaže z ropotom in tresenjem avtomobila. V takem primeru je dobro preventivno preveriti, če je vse v redu, takoj, ko je to mogoče.

V kolikor vam je spustila guma, morate avto čim prej ustaviti na zato primernem mestu. To pomeni, da mora biti mesto za ustavljanje varno in čim bolj ravno. Pomembno je tudi, da po ustavljanju zategnete ročno zavro. Nato pa se uporabi dvigalka za avto, s pomočjo katere dvignete avto in odvijete vijake s ključem, da lahko potem zamenjate gumo. Na koncu ne pozabite dobro priviti vijakov ter preveriti, če je guma nameščena tako, kot je treba.

Ustrezna dvigalka za avto

Vsaka dvigalka za avto ima svoje specifične lastnosti. Glavna razlika med njimi je ta, kolikšna je maksimalna teža, ki jo lahko dvignete z dvigalko. Prav zaradi tega pred nakupom obvezno preverite, kakšna je njena maksimalna obremenitev. Prav tako pa je pomembno, da jo znate pravilno uporabljati. V ta namen si oglejte kakšen youtube video posnetek na to temo, v katerem je zelo jasno prikazano, kako se menja pnevmatika in kakšno orodje je potrebno za to opravilo. Kot vsi drugi avto deli je tudi ta nepogrešljiv za vsak avto.

Sorodne objave

Dodaj odgovor