Kaj pomeni komisioniranje blaga?

Imate podjetje, pa ste že velikokrat slišali izraz komisioniranje, pa ne veste, kaj je to? Zagotovo se vsako podjetje, ki prodaja izdelke, srečuje s skladiščenjem in v tem podjetju po vsej verjetnosti vedo, kaj je komisioniranje, lahko pa seveda uporabljajo tudi druge izraze.

Komisioniranje blaga tako ni čisto nič drugega kot izdelava pošiljke ob prejemu naročila. Kljub temu, da se sliši to precej hiter postopek, pa v skladišču, kjer je na stotine ali tisoče izdelkov to nikakor ni hitro. Skoraj nemogoče je verjeti, da bi skladiščnik povsem na pamet vedel, kje se kakšen izdelek nahaja, kar pomeni, da porabi manj ali več časa za iskanje. Število minut je lahko za komisioniranje različno, na koncu se med mesecem seštejejo te minute, kar kaj hitro lahko znese nekaj ur mesečno povsem po nepotrebnem za komisioniranje blaga.

Povsem po nepotrebnem pa zato, ker dejansko danes obstajajo rešitve za komisioniranje, ki ta postopek izredno skrajšajo ali pa celo omogočijo, da skladiščnik niti ni potreben. Sicer je to bolj redko, tako da je skladiščnik za komisioniranje še vedno potreben, saj so takšni sistemi skladišč izredno dragi in zahtevajo tako visoko naložbo, da se zanjo odločijo le redka podjetja, vendar pa se s spravim pristopom celoten postopek še vedno lahko izredno skrajša. Rešitev za bolj optimizirano komisioniranje je tako zelo veliko na srečo podjetij, kar pomeni da se lahko vloži tudi zelo malo denarja, pa se komisioniranje že pohitri. Rešitve so zaradi različne ponudbe tako primerne tudi za podjetja z različnim obsegom skladišča, kar pomeni, da se podjetje z manjšim skladiščem po vsej verjetnosti ne bo odločilo za najbolj optimizirano rešitev, ker to ne bo potrebno.

Sorodne objave

Dodaj odgovor