Filter F7 je učinkovit žepasti filter

F7 filterFiltre delimo na številne vrste in podvrste. Na splošno pa jih delimo na kasetne, žepaste, kompaktne in na absolutne filtre, ki jim pogosto rečemo kar hepa filtri.

Žepasti filtri, kamor sodi tudi F7 filter, služijo za fino filtracijo v prezračevalnih sistemih zdravstvenih domov, nakupovalnih centrov, javnih ustanov, industrijskih obratov. Lahko se pojavljajo še v bolj zahtevnih sistemih bolnišnic ter v nekaterih visokotehnoloških proizvodnjah.

Materiali žepastih filtrov

Filter F7 ter ostali žepasti filtri se ponašajo z okvirjem, ki je izdelan iz pocinkane pločevine, nerjaveče pločevine ali pa iz najrazličnejših umetnih mas. Narejeni so lahko iz steklenih mikrovlaken ali sintetičnih poliestrskih materialov.

Za najbolj osnovno vrsto prezračevanja se uporabljata žepasta filtra, ki ju označujemo z G3 ali z G4. za bolj zahtevne pogoje pa se uporabljajo filtri M5–F9. Dimenzija posameznega filtra in posledično tudi število žepov se določi glede na zahtevano stopnjo filtracije in pretoka.

Vrste žepnih filtrov

Filter F7 zagotovo velja za enega od najbolj priljubljenih žepnih filtrov. Ti pa se lahko delijo še na številne podvrste. V osnovi tako ločimo med klasičnimi žepastimi filtri, žepastimi filtri z večslojnim filtrirnim materialom ter med nadomestki za žepaste filtre.

Klasična vrsta tovrstnih filtrov je narejena iz poliestrskih materialov. Uporabljajo se pri klasičnih prezračevalnih sistemih. Njihovi okvirji so izdelani iz pločevine ter umetnih mas. Večslojni filtrirani materiali se ponašajo z zelo dolgo življenjsko dobo ter nam v veliki meri zmanjšujejo tudi energijske stroške. Tudi njihovi okvirji so izdelani iz enakih materialov kot klasična vrsta filtrov. Za nadomestne žepaste filtre pa je značilno, da so izdelani po posebnem postopku, ki omogoča povečanje filtrirne površine. Njihovi okvirji so izdelani iz umetnih mas.

Prav vse filtre, tudi filter F7, lahko naročimo ter kupimo v spletni trgovini podjetja, ki veliko daje na vrhunsko obliko filtracije najrazličnejših prostorov. Cene so zelo ugodne, saj se filtri najpogosteje prodajajo tudi po posebnih akcijskih cenah.

Sorodne objave

Dodaj odgovor