Čiščenje telesa s kurkumo

Čiščenje telesa  v sodobnem svetu potrebujemo prav vsi, saj naše telo absorbira strupe iz onesnaženega okolja nekatere pa tudi pridobimo z nezdravim načinom prehranjevanja. Naravno sredstvo za čiščenje telesa, katerega lahko uporabljamo v določenih obdobjih je tako ključnega pomena za ohranjanje zdravja. Kurkuma je na prvi pogled enostavna začimba vendar pa ni le to, saj se jo uporablja tudi kot povsem naravno sredstvo za prečiščevanje in krepitev telesa.

Zdravilna rastlina kurkuma torej ni le začimba, katero poznamo iz indijske kuhinje ampak je tudi učinkovito sredstvo za lajšanje zdravstvenih težav. V tradicionalni indijskih medicini jo tako že tisočletja uporabljajo kot zdravilo pri rakavih obolenjih, uporabljajo jo tudi pri težavah z žolčem, saj kurkuma topi žolčne kamne, ob enem pa razkužuje in blaži vnetje mehurja. Znana je tudi po tem, da ima izjemne protimikrobne sposobnosti, saj se lahko prah kurkume brez skrbi potrese po sveži rani, posledično pa se bosta bolečina in oteklina zmanjšali. Sicer pa se kurkuma uporablja tudi pri precej običajnih zdravstvenih težavah kot so vneto grlo, zgaga ali slaba prebava.

Kurkuma se torej uporablja pri številnih zdravstvenih težavah, ob pojavu le teh pa moramo čez dan zaužiti eno čajno žličko prahu, za preventivno zdravljenje pa lahko uporabljamo celo manjše količine. Eno žličko kurkume razdelimo na tri dele katere zaužijemo zjutraj, popoldne in zvečer. Če želite, da ima kurkuma najboljši možen vpliv na vaše zdravje pa se pred nakupom prepričajte, da je le ta iz ekološke pridelave, saj si boste le tako lahko zagotovili najboljše sestavine, ki jih ta čudežna rastlina ponuja.

Sorodne objave

Dodaj odgovor