Fizioterapija v Ljubljani na domu

Nemalokrat pa se ljudje srečamo z različnimi poškodbami in nevrološkimi obolenji. Največji problem tovrstnih bolnikov je, da jih ob odpustu iz bolnišnice oziroma zdravilišča veliko ne doseže funkcionalne samostojnosti, kar pomeni, da ostanejo odvisni od pomoči svojcev. Ti niso ne fizično ne strokovno podkovani z znanjem, kako nadaljevati z rehabilitacijo takšnega bolnika. Tukaj se kot izjemno uspešna metoda izkaže vključitev negovalcev. Marsikatera fizioterapija v Ljubljani nudi pomoč tudi na domu, saj se je izkazalo, da bolniki, rehabilitirani v domačem okolju, hitreje napredujejo in se prej vključijo v skupnost. Zanimiv je tudi podatek, da rehabilitacija na domu bistveno skrajša dolžino bivanja v bolnišnici.

ultrazvočna terapija1

Fizioterapija v Ljubljani na domu

Fizioterapija v Ljubljani vam nudi izvajanje storitev tako v prostorih centra kot na vašem domačem naslovu, kar je še posebej praktično za tiste, ki zaradi bolezni ali poškodbe niso mobilni.  Strokovna pomoč na domu je največkrat potrebna pri nevroloških obolenjih, kot so možganska kap, bolezen multiple skleroze ali Parkinsonova bolezen. To so bolezni, ki potrebujejo dolgotrajno oz. doživljenjsko obravnavo, da lahko posamezniki živijo kar se da kakovostno življenje in da ostanejo čim dlje časa samostojni.

kinezoterapija - rehabilitacija

Tukaj je nekaj terapij, ki so vključene v pomoč na domu

Rehabilitacija in pomoč na domu je namenjena osebam z najrazličnejšimi bolečinami v križu, vratu, ali ramenih, z bolečinami v mišicah, težavami z ravnotežjem in gibanjem, nevrološkimi obolenji, po zlomih, zvinih ali drugih poškodbah ter za rehabilitacijo po dolgotrajni bolezni ali hospitalizaciji. Na domu se izvaja:

  • Rehabilitacija – ocenjevanje gibljivosti sklepov in mišične moči, razgibavanje in vaje
  • Elektroterapija – za zmanjševanje bolečin in krepitev oslabelih mišic, celjenje ran in korekcijo gibov
  • Laserska terapija – za zmanjševanje oteklin, vnetja in kroničnih bolečin
  • Magnetoterapija – za boljšo presnovo in obnovo celic ter celjenje ran in poškodb
  • Terapevtska masaža – za povečanje cirkulacije, mobilnosti in zmanjševanje mišične napetosti
  • Ultrazvočna terapija – izboljšuje prekrvavitev in regeneracijo tkiv
  • Kineziotaping – zmanjšuje bolečine in čas rehabilitacije

fizioterapija1

Sorodne objave

Dodaj odgovor